top of page

MIJN VERHAAL

- De aarde lacht in bloemen -

Hej, ik ben Elise Barbé. In 2022 heb ik Blom opgericht om prachtige, vers geplukte seizoensbloemen en veldboeketten aan te bieden die lokaal en zo duurzaam mogelijk worden geteeld. 

Ik kweek 'slow flowers' waarbij de nadruk ligt op de seizoenen, duurzaamheid en lokaliteit. Op het bloemenveld groeit een mooi aanbod aan kleurrijke snijbloemen, ecologisch geteeld én in Belgische bodem. Geniet en laat je elk seizoen verrassen door deze lokale veldpareltjes.

WIE BEN IK?

Elise Barbé

In mijn ‘dagjob’ ben ik de sustainability manager voor een internationaal Belgisch bedrijf. Iedere avond duik ik mijn tuin in om te zaaien, planten, oogsten en boeketten maken. 

Telen en werken met bloemen verbindt me opnieuw met de natuur, en voelt als thuiskomen. 


Blom is een uit de hand gegroeide hobby. Ik vind het een voorrecht om mijn bloemen met anderen te kunnen delen en de vreugde die het mij geeft te verspreiden. Er is een enorme hoeveelheid liefde verpakt in de bloemen die ik kweek. 

 

Over de jaren heen volgde ik floristenopleidingen bij de tuinbouwschool in Melle, Anne Van Midden en Fleuropean. Mijn passie voor het kweken van bloemen verdiepte ik verder bij Florisant & via de cursus Eco Bloementeler bij Achillea.

Elise Barbé

Blom Flower Farm

 

SLOW FLOWERS | DUURZAAMHEID

Het is mijn passie om snijbloemen zo duurzaam mogelijk te maken. Bloemen zijn een geschenk van de natuur, dus ik wil iets teruggeven - door ze lokaal, seizoensgebonden, ecologisch te telen en afval en plastic te vermijden.

In 2022 richtte ik samen met 4 collega ecotelers/floristen Slow Flowers België op. Zoek je een ecobloementeler of -florist in je buurt? Neem dan zeker een kijkje op Slow Flowers België

LOKAAL

Alle bloemen op ons bloemenveld zijn lokaal geteeld in Erpe-Mere – 100% Belgisch.

 

Door het lokaal te houden, zijn er minimale bloemkilometers, terwijl onverwarmd buiten kweken ook helpt om de impact te verminderen.

Lokaal geteelde bloemen hebben niet alleen een lagere impact op het milieu, maar ook een uniek karakter & versheid.

ECOLOGISCH

Ik kweek mijn bloemen op ecologische wijze om ons kostbare insectenleven, de gezondheid van de bodem en de dieren in het wild te helpen beschermen. Helemaal pesticide- en herbicidevrij. Er worden geen bewaarmiddelen aan de bloemen toegevoegd.

Yellow And White Flowers

SEIZOENEN

Door alleen seizoensbloemen te gebruiken, weerspiegelen ze de wilde en natuurlijke schoonheid van het veranderende jaar. Ik wil dat mijn bloemen een klein stukje van deze seizoensmagie vastleggen. Dus geen rozen in februari of tulpen in oktober.

Bloemen uitgelegd op tafel.jpg

PLASTIC-VRIJ

De bloementeelt is van oudsher een echte boosdoener als het gaat om plastic voor eenmalig gebruik. Ik werk hard om plastic afval te verminderen en gebruik geen steekschuim (oasis)  in mijn werk. Boeketten worden ingepakt in papier.

bottom of page